Reizen

Polarsteps: Een Automatische Reis Tracker

Voor mijn volgende reis ga ik een app uitproberen die Polarsteps heet. Deze app traceert automatisch waar ik ben en waar ik allemaal ben geweest door middel van triangulatie (via het mobiele netwerk) in plaats van via GPS. Het is niet zo precies als GPS maar het slurpt je batterij niet leeg. Ik kan ook foto’s en video’s live uploaden zonder dat ik met het internet verbonden ben, zodat het later als ik wel verbonden ben meteen gesynchroneerd wordt als ik het goed begrepen heb.

En ook al is dit een app, mijn profiel kan ook bekeken worden met een gewone browser op je PC. Dus de mensen thuis hoeven niet persé de app te hebben om te zien wat je aan het doen bent.

Ik ben benieuws hoe goed dit gaat werken. Het is ook mogelijk om al gemaakte reizen toe te voegen. Ik heb mijn reis door Europa toegevoegd om deze functie te testen en het lijkt goed gelukt. Het laat zien hoe ver ik gereisd heb, hoeveel landen ik toen bezocht heb en hoeveel dagen ik weg geweest ben.

Omdat alles nog in de Beta fase zit is er nog geen optie om berichtjes achter te laten. Maar mensen kunnen wel een soort van Facebook like (een “love”) geven. De commentaar optie is iets wat in de (nabije?) toekomst toegevoegd wordt. Volgens mij wel een goede nieuwe optie zijn, want dat maakt het wat interactiever. Zeker voor de mensen die het willen gebruiken zodat familie en vrienden kunnen zien waar ze zijn zonder een speciale website te hoeven bouwen.

Net als met Social Media websites kan je ook lid worden en andere mensen volgen en gevolgd worden door andere reizigers. Maar als je geen vreemden op je profiel wil zijn er verschillende privacy opties.

  1. Alleen jij; Jijzelf kan alleen de details van je reis zien
  2. Volgers; Alleen je volgers kunnen de details zien van je reis. Wel kun je de specifieke link voor je reis met mensen kan delen, zodat ze het toch kunnen zien zonder te volgen.
  3. Iedereen; de publieke instelling zodat iedereen de details van je reis kan zien, of ze je nu volgen of niet. Ook hier kan je de specifieke link delen van je reis maar het is ook direct vanaf je profiel zichtbaar.

Dus bezoek mijn Polarsteps profiel, zie waar ik ben en wat ik allemaal beleef, of maak zelf je eigen profiel en volg me.

Vorige Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts