Milieu, Natuur, Wandelen

Natuur Op Je Drempel

 

Als ik aan de natuur in Nederland denk, komt er in eerste instantie het prachtige gebied van De Veluwe in me op. Ons Nationale Groene Hart is natuurlijk fantastisch om in te wandelen en fietsen. Helaas woon ik niet in de buurt en ben ik er dus ook niet regelmatig te vinden.

Toch heeft ons land meer te bieden aan natuur. Er zijn de mooie natuurgebieden van staatsbosbeheer die verspreid over het hele land te vinden zijn. Er is dus altijd wel een mooi natuurgebied bij je in de buurt.
En niet alleen de natuurgebieden en bossen van staatsbosbeheer zijn vaak bij je in de buurt, maar er zijn soms ook gewoon verborgen parels bij jou in de buurt te vinden! Gewoon, op je drempel.

Sinds een tijdje ben ik intensiever gaan wandelen, en hoewel het heerlijk is om gewoon lekker buiten te zijn, vind ik het toch fijner om echt in de natuur te wandelen. Het zal de aantrekkingskracht van de natuur op mijn innerlijke hippie wel zijn dat ik me zo veel vrijer voel tussen het groen.

Omdat ik opgegroeid ben in de omgeving waar ik nu woon dacht ik dat ik veel mooie plekjes al wel wist te vinden. Een paar weken geleden ben ik naar de plaatselijke VVV gegaan om wat wandelkaarten op te halen en wat een verrassing; er ligt een prachtig wandelgebied letterlijk bij mij om de hoek waarvan ik geen idee had! Ik had wel eens van het gebied gehoord, waar een aantal meren liggen maar ik wist niet dat je er ook kon wandelen.

lake2

Dus met de wandelkaart op zak ging ik op pad om een stuk van deze route eens te wandelen. De paden op, de lanen in!

Hoewel deze route vlak bij de bewoonde wereld ligt, waan je je toch gewoon midden in een echt natuurgebied. Er heerst zo’n heerlijke stilte, zonder allerlei stedelijke geluiden. Gewoon de vogels en de wind die door de boomtoppen ruist.
En over vogels gesproken, die zitten hier genoeg, er is zelfs een vogel uitkijktoren gebouwd, vlak bij de meren zodat je goed kunt vogelspotten als daar je interesses liggen.

birds3

Hoewel het maar een stukje van de route was, en ik de rest ook nog ga lopen, was het zeker de moeite waard. En ik had echt geen idee dat dit letterlijk om de hoek ligt!

lake1

Zo zie je maar dat je met een bezoek aan je lokale toeristeninformatie toch nog dingen over je eigen woonplaats kunt ontdekken die prachtig zijn en waarvan je geen idee had dat het er was.

bird1

Wat is het leukste/mooiste wat je ontdekt hebt aan jou woonplaats, waarvan je niet wist dat het er was?

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts