Boeken, Random

Reizen In Je Hoofd

Reizen kan natuurlijk op veel manieren, heel erg luxe, of budget en alles er tussen in. En als reizen een grote hobby is probeer je er natuurlijk op zo veel mogelijk manieren tussen uit te knijpen. Helaas laat mijn budget het niet toe om 100 keer per jaar op vakantie te gaan, want denk ik voor de meeste mensen wel geldt. Maar gelukkig is er nog een andere manier waarop je er even tussen uit kunt. Reizen in je hoofd!

Nee ik ben niet gek geworden, en ik zit ook niet thuis in mijn bikini met de verwarming op standje heel hoog net te doen of ik op een tropisch strand lig. Maar toch reis ik regelmatig in mijn hoofd af naar verre landen en rare oorden; met boeken!

Liefde Voor Lezen

Ik hou van lezen, dat heb ik altijd al gedaan. Als klein meisje verslond ik al boeken en moest er regelmatig in de bibliotheek gezocht worden naar nieuwe exemplaren waarmee ik heerlijk weg kon dromen in een nieuwe wereld. En nu nog steeds, ik kom regelmatig in de bibliotheek maar ook sleep ik mijn nieuwe ereader bijna overal mee naar toe. Zodat ik, als ik even een minuutje voor mezelf heb, weer in een goed boek kan duiken.

Maar, hoe reis ik dan in mijn hoofd? Als je zelf kan genieten van een goed boek dan weet je vast wel wat ik bedoel, dat je helemaal in een boek getrokken wordt en niet meer echt ziet of hoort wat er om je heen gebeurd. Je wordt helemaal meegesleurd in het verhaal en kan het als het ware als een film aan je voorbij zien trekken. Heerlijk! Zeker op een regenachtige dag met een dekentje en een kop thee.
Niet dat ik in mijn vrije tijd alleen maar lees natuurlijk, ik doe nog veel meer (hippie) dingen maar lezen is leuk!

Reizen Door Boeken

En daarom dacht ik, als mijn blog vaak over reizen gaat, en natuurlijk over flink wat andere dingen waar ik gek op ben. Waarom combineer ik mijn blog dan niet ook met reizen in mijn hoofd, oftewel boeken en lezen?! Er zijn al een aantal keer wat boek reviews langs gekomen maar daar wil ik dus nu wat meer mee gaan doen. Ik heb me onlangs ingeschreven op NetGalley en hoop daardoor ook binnenkort wat boeken te kunnen gaan lezen voordat ze uitkomen en dan hier te reviewen.

Natuurlijk zal She Travels voortaan niet alleen maar over boeken gaan. Maar het leek me wel leuk om het toch meer een vast onderdeeltje te laten worden. Zeker aangezien ik vorig jaar helemaal niet gereisd heb (serieus ik snap nog steeds niet waarom ik niet weg ben geweest, al was het maar een weekend, het voelt zo tegennatuurlijk) en dus ook bijna niet geblogd, wilde ik toch de blog-draad weer wat oppakken.

Er staan dit jaar best wat dingen in het verschiet, en er zal best wat gereisd en geroadtripped worden. Onder andere omdat Sarah weer gezellig langskomt! Dus ben maar niet bang, het zal echt geen stoffige boekenplank worden.

Wat voor boeken lees jij graag? En welke titels of auteurs zou je me aanraden?

 

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts