Boeken

Boek: Ascendancy (Godswar Series #1)

Samenvatting

Duizend jaar geleden, liet een uitstervend ras van “onsterfelijken”  een nalatenschap achter: De verhevenen, sterfelijke mannen en vrouwen die de kracht hadden om honderden of zelfs duizenden hun wil op te leggen door magie. Samen vormen deze “Gebondenen” en hun magie de fundering van bijna elke gemeenschap in de wereld. Maar alles staat op het punt te veranderen. Een paar zeldzame sterfelijken kunnen hun magie gebruiken zonder dat ze gekoppeld zijn aan de wil van een verhevene. Deze “ongebonden” rebellen hebben nu eindelijk een leider: een getalenteerde tovenares die koste wat kost degene die deze ongebonden magie bezitten te bevrijden.

Wat Ik Er Van Vind

Dit verhaal begint goed, je landt in het midden van een oorlog en zodra die voorbij en uitgevochten is snel je een tiental jaren vooruit in het verhaal. Het zou fijn geweest zijn om meteen  een beetje meer achtergrond informatie te krijgen waarom bepaalde hoofdpersonen besloten hebben het pad te kiezen waarop ze nu zitten.
Halverwege het verhaal raak ik een beetje de weg kwijt. Verschillende stammen staan op het punt om weer met elkaar in oorlog te raken maar er zijn mensen bij elke stam met een eigen agenda. Eerst dacht ik nog dat ik wist hoeveel stammen er waren, en wie nu verraad wilde plegen en met wie, of welke stam. Maar gaanderweg werd het zo veel dat ik het niet meer bij kon houden. Wie verraad nou wie en waarom en met wie? En soms verraad iemand wel meerdere stammen en personen.
Tegen het einde wordt het allemaal wel weer een beetje duidelijker maar ik hou er niet van om tijdens het lezen weer terug te moeten bladeren om te kijken hoe het nu ook al weer zat.

Totaal

Ik snap wat de auteur wil doen met het verhaal, maar het is soms gewoon een beetje “teveel van het goede” waardoor het wat warrig wordt. Het einde zou ook wat gedetailleerder kunnen. Het eindigde zo opeens, zonder duidelijk einden en het voelde voor mij niet “af”. Ik ben zelfs wel een klein beetje teleurgesteld omdat het einde er zo opeens was en zo vol vragen achterbleef.

Ik geef Ascendancy 3/5 sterren omdat het ik verhaal op zich wel aardig vind. Ik zat eerst te denken aan 2.5 ster maar ik ben in een goede bui. Dus vooruit 3 sterren.

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts