Blog

Alles Of Niets

What's my next tattoo? Al zo lang als ik me kan herinneren heb ik een fascinatie voor tattoos. Ik vind ze gewoon prachtig. Ok, ze zijn niet allemaal even goed, maar sommigen zijn echt prachtige kunstwerken. Daarom was het voor niemand een verrassing dat ik zelf ook een aantal tattoos heb laten zetten.

Ik heb mijn eerste tattoo laten zetten in Augustus van 2008, de paarse vlinder links op de foto. Ik wilde iets wat voor mij oneindigheid uitdrukte en de verbinding met het Universum. Maar ik wilde geen gewoon oneindigheidssymbool, en uiteindelijk kwam ik hier op uit. De vlinder is bestaat uit twee oneindigheidssymbolen, en het is één lijn van voelspriet tot voelspriet, met allerlei bochten, net als het leven. De kleur paars staat voor de verbinding met het Universum, maar ook met mijn eigen lichaam en geest en met alle levende dingen om me heen. Want ik geloof dat alles één is. Dat is wat die tattoo voor mij betekend, voor de meeste mensen is het gewoon een vlinder.

De tweede tattoo is het woord Namaste. Het was een verjaardagskado voor mezelf voor mijn 29ste verjaardag. De meeste mensen denken aan de Hindoestaanse groet bij het woord Namaste, een teken van eerbied en respect. Het betekend “Ik buig voor jou”. Het is ook een zin die vaak gebruikt wordt bij yoga, en het betekend ongeveer “ik buig voor de godheid in jou”. Het zijn beiden erg mooie betekenissen op zichzelf, het is een manier om je eerbied en respect te uiten. Voor mij betekend het nog een beetje meer. Bij het woord Namaste denk ik hier aan.

Ik eer de plaats in jou waar het hele Universum huist. Ik eer de plaats in jou waar Liefde, Integriteit, Wijsheid en Vrede huizen. Wanneer jij in de plaats in jou bent, en ik ben in die plaats in mij, dan zijn we Een.

Zoals je ziet hangt de betekenis mooi samen met die van de vlinder. Het zijn allebei eigenlijk wel spirituele betekenissen (niet te verwarren met religieuze betekenissen). Tegelijkertijd zijn de tattoos allebei best klein. Zeker als je het vergelijkt met wat er komen gaat..

Ik heb er heel lang over nagedacht. Ik wilde het ook al heel lang maar durfde nooit zo goed om verschillende redenen. Wat andere mensen er van zouden vinden hield me tegen maar ook de kansen op het vinden van een baan was iets wat me er van weerhield. Maar waarom zou ik andere mensen laten beslissen hoe ik mijn leven leef en wat ik wel en niet mag doen? Dus heb ik de knoop doorgehakt en ga ik er voor, een halve sleeve!!

Dus mijn volgende tattoo is best wel “alles of niets” voor mij. Ik houd het exacte idee nog even geheim maar het past precies bij mij en wie ik ben. De datum staat, de aanbetaling is gedaan en het aftellen kan beginnen.

Mijn eerste sessie is in April 2015. Dat is nog best een tijd wachten maar het is het zó waard. Het is het begin van mijn halve sleeve, want goede kunst is duur en voor goed werk moet je dus goed betalen dus wordt er elke keer weer wat toegevoegd totdat het uiteindelijk een halve sleeve is. Voor het eerste idee moet ik ongeveer 6 uur zitten, in twee sessies van 3 uur. Marsha van Point Blank Tattoo gaat hem zetten en ik heb er nu al zo’n zin in! Ik weet zeker dat ik nu al iedereen om me heen gek maak met mijn tattoo praatjes dus het zullen nog een lange 200+ dagen zijn voor hen haha!

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts