Random

De Lente Komt Er Aan

Lente Komt Er Aan

Het is al maart en we hebben in Nederland geen échte winter gehad. De temperatuur zat steeds ver boven het gemiddelde voor deze tijd van het jaar en het wordt snel nog een beetje warmer.

Al die vreemde temperaturen over de hele wereld hebben waarschijnlijk te maken met de opwarming van de aarde en/of klimaatverandering, die, al wordt het vaak niet geloofd, behoorlijk echt is volgens mij. Je kan niet ontkennen dat het weer overal ter wereld nogal raar is, zoals gekke sneeuw stormen op plaatsen die normaal geen sneeuw hebben, droogtes en warme dagen als er sneeuw zou moeten vallen.

Om eerlijk te zijn vond ik het niet erg dat er deze winter geen sneeuw gevallen is. Een witte kerst zou best leuk geweest zijn maar ik vind het verschrikkelijk om in te rijden.

Afgelopen zaterdag is de meteorologische lente begonnen. Dus de winter is officieel voorbij. De temperaturen zijn niet echt drastisch veranderd tegenover vrijdag (het gaat niet over één nacht ijs – haha) maar het is zeker niet koud. Terwijl de astronomische lente nog een paar weken op zich laat wachten, komt het eerste echte lente weer er al weer aan.

Voor het komend weekend zijn er heerlijke lente temperaturen voorspeld, met zonnige dagen. Ik kan niet wachten om mijn patio klaar te maken en heerlijk van de eerste zonnestralen te genieten. De zon laat nu al haar gezicht zien en de afgelopen dagen hoorde ik de vogeltjes ook al zingen als ik opstond, bloemen staan in knop en de wereld ziet er mogelijk nog mooier uit dan ze al is.

Dus, de lente komt er aan! Als je op het noordelijk halfrond woont natuurlijk. Als je nu richting de herfst gaat dan hoop ik dat het niet al te koud en regenachtig wordt.

En terwijl ik dit schrijf heeft Sam besloten om alvast te gaan zonnen 😉

Sam getting his tan on

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts