Gear, Meningen, Milieu

Beker Voor Onderweg – KeepCup

KeepCup

In mijn vorige post schreef ik al over het besparen van plastic bekers door bijvoorbeeld het meenemen van je eigen mok naar kantoor als je (net als ik) een echte thee of koffie drinker bent. Maar hoe doe je dat nu als je vaak bij een koffie tentje stopt voor een lekker kop koffie of een warme kop thee? Meestal krijg je daar gewoon een wegwerp beker, vaak ook nog met plastic deksel, en kun je je weg weer vervolgen met een heerlijk bakkie leut in je handen. Wel lekker, niet echt milieu vriendelijk natuurlijk.

Gelukkig is daar tegenwoordig ook een oplossing voor. Nou ja waarschijnlijk wel meer dan één maar van mijn ervaringen met deze beker wil ik graag met jullie delen; KeepCup.

De KeepCup is ontworpen door de eigenaren van de Bluebag Coffeeshop in Melbourne, Australië. Deze broer en zus werden zicht bewust van het afval wat gepaard gaat met het halen van een kopje koffie, zeker als het gaat om meerdere keren per dag door dezelfde persoon. Dus zijn ze zich gaan verdiepen in herbruikbare bekers die niet alleen praktisch zijn maar er ook nog eens leuk uitzien. Na veel wikken en wegen was de KeepCup geboren.

Sinds kort ben ik in het bezit van een KeepCup. En ik moet toegeven dat, hoewel ze er geweldig uitzien, ik in eerste instantie een beetje sceptisch was of dit wel ging werken. In de loop der tijd heb ik verschillende bekers voor onderweg geprobeerd en altijd lekte ze, waren ze niet makkelijk schoon te maken en/of paste ze niet in de bekerhouder in een auto. Dus heb ik me maar neergelegd bij het gebruik van een mok en drink ik onderweg zelden wat.

Visueel

Het ook wil ook wat natuurlijk, dus in eerste instantie is het toch best belangrijk hoe iets eruit ziet. Dat zit met de KeepCup echt wel goed. Het heeft de vorm van een standaard koffie beker die je bij een koffie bar vaak krijgt, alleen dan in een leuk kleurtje. Of ja, in verschillende kleurtjes! Het ziet er in ieder geval erg vrolijk uit en je kunt de kleuren combinaties zelf samenstellen of een bestaande kleurencombinatie kopen.

Onderdelen

De KeepCup bestaat uit verschillende onderdelen, een beker, een silicone band zodat je de cup makkelijk kunt dragen als deze gevuld is met hete drank (en waarop je zelf kunt invullen waarmee de beker gevuld moet worden!), een deksel en een dop. Het is makkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen en alle onderdelen kunnen onderling gewisseld worden als je meerdere cups zou hebben of als je iets wilt vervangen.

KeepCup

Onderhoud

Meestal moet je met die reisbekers een beetje voorzichtig zijn. Ze kunnen niet allemaal tegen een stootje (weet ik uit ervaring) en ze mogen ook zeker niet allemaal in de afwasmachine.
Alle onderdelen van de cup kunnen in het bovenste rek van de afwasmachine! Makkelijker kan niet. Moet je alleen wel een afwasmachine hebben natuurlijk, maar als je net als ik nog ouderwets afwast met de hand gaat het ook zeker prima. Geen gedoe, hij is zo schoon. De beker is onbreekbaar, kan ook in de magnetron en is erg licht.

De Lek Test

Het eerste wat ik deed toen ik hem uitgepakt had was de lek test. Ik heb mijn neus vaker gestoten met lekkende bekers dus hop, wat koud water erin tot de maximale vul streep. Deksel er (met de dop dicht natuurlijk!) en schudden en draaien maar.
Eerlijk  is eerlijk, ik was verbaasd want hij lekte echt niet. Hoe hard ik ook schudde en hoe lang ik hem ook ondersteboven en op zijn kant hield. Het water kwam er niet uit. Wat een opluchting! Want de keren dat ik mezelf heb onder geknoeid tijdens het drinken uit een reisbeker zijn niet meer op twee handen te tellen…

Gebruik

Het ziet er leuk uit, hij is makkelijk schoon te houden en hij lekt niet. Maar hoe drinkt het? Nou gewoon heerlijk, hetzelfde als zo’n papieren cup van de koffie bar maar dan stukken milieuvriendelijker en veel hipper. Sommige bekers hebben zo’n opening waar je of een hele golf ineens uit krijgt of waar bijna niks uitkomt. Maar bij deze beker was mijn ervaring gewoon goed, zoals het hoort.

Conclusie

Ik had het niet verwacht gezien mijn ervaring met andere bekers. Maar ik ben helemaal tevreden met de KeepCup. Het is een lichtgewicht beker, ligt makkelijk in de hand, drinkt makkelijk en naast dat het heel erg milieu vriendelijk is is hij ook nog eens hippie-chique.

Ik heb een maat M KeepCup in de kleurencombinatie Dew (van de Cosmic Sky serie) en die past prima onder de machine op kantoor. De KeepCup komt in verschillende maten en het is de eerste standaard barista herbruikbare cup ter wereld. Dus je kunt hem heel makkelijk laten vullen bij een koffiebar (en soms krijg je dan nog korting ook, omdat je je eigen beker bij hebt). Ik en mijn KeepCup zullen nog vaak samen op pad gaan in ieder geval.

Had jij al van de KeepCup gehoord en wat is jou favoriete go-to beker voor onderweg?

helaas zijn de foto’s niet helemaal van de juiste kwaliteit dus binnenkort betere foto’s

Vorige Post Volgende Post

1 Comment

  • Reply KeepCup beker fan juli 22, 2015 at 8:42 pm

    Super leuk zijn deze KeepCups! Lekker handig formaatje voor onderweg en in zoveel coole kleurcombinaties beschikbaar. Ik neem hem overal mee naartoe en heb er ook al een hoop mensen blij mee gemaakt door de KeepCup als cadeau te geven.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Gerelateerde Posts