Reizen

Reiskriebels; Porto of Lissabon

Mijn laatste trip is al weer 2 maanden geleden en eerlijk gezegd kriebelt het al weer een aantal weken om op reis te gaan. Als is het maar een paar dagen, het lijkt me heerlijk om er weer even tussen uit te gaan en een nieuwe plek te ontdekken.

Een week of twee geleden had ik gepland om naar Porto of Lissabon te gaan, helaas is er toen wat tussen gekomen en is het niet doorgegaan. Maar het blijft in mijn hoofd hangen en dus moet het er van komen. Maar wordt het Porto of Lissabon?

Porto

Een havenstad in het noordwesten van Portugal en dé plek waar port gemaakt wordt. Ik kan een goede port wel waarderen dus dan kan je niet beter zitten. Maar natuurlijk is het drinken van port niet de enige reden om deze stad te bezoeken. Het oude centrum Ribeira staat op de werelderfgoed lijst en alleen dat al zou genoeg moeten zijn om er heen te gaan. Maar Porto heeft ook een paar prachtige bruggen, een pittoresque park, kerken en kathedralen en een hoogtepunt voor een boeken liefhebber zoals ik, boekenwinkel en bibliotheek Lello.

Het lijkt me een prachtige plek voor een paar dagen weg en vooral Lello lijkt me geweldig om te zien.

Lissabon

Dit is natuurlijk de hoofdstad van Portugal. En dus eigenlijk wel een beetje een ‘must visit’. Het is uiteindelijk niet voor niets de hoofdstad. In Lissabon zijn meer dingen te zien die op de werelderfgoed lijst staan, zoals Mosteiro dos Jerónimos een Hiëronymieten klooster en de verdedigingstoren Torre de Belém. Er zijn ook veel musea en parken te vinden en de stad geeft me een pittoresque gevoel, wat ook vooral komt door de kabeltrams en de Elevador de Santa Justa, de lift die de Santa Justa straat verbindt met het hoger gelegen Carmoplein.

En Nu?

Over het algemeen denk ik dat er in Lissabon meer te zien en te beleven is, maar toch trekt Porte me ook heel erg (en nee dat is niet alleen de port of de boeken). Misschien zijn beide plaatsen wel niet te vergelijken omdat ze zo verschillend zijn.

Ben jij wel eens in Portugal en dan vooral in één van deze steden geweest? Wat zou je aanraden?

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts