Blog, Paarden

Zo Sterk Als Een Paard

Dribbel In The Snow Een paar weken geleden schreef ik over mijn kleine pony vriend Dribbel, en hoe ziek hij opeens was geworden. Ondertussen heeft hij laten zien dat hij zo sterk als een paard is! Hij heeft ons allemaal verbaasd, inclusief de dierenarts.

In Een Notendop

Toen hij een paar weken geleden wat stijf van stal kwam, wisten we nog niet hoe erg het zou worden. De dierenarts kwam erbij en zag meteen dat hij hoefbevangen was en verdacht hem van cushing. De bloedtest zou meer uitwijzen en bevestigde uiteindelijk dit vermoede, hij had naast hoefbevangenheid (laminitis) ook cushing. Dribbel kreeg meteen medicijnen voor cushing en pijnstillers voor de hoefbevangenheid.

Na een week of twee kon het arme ding niet meer voor of achteruit. Zijn hoefbevangenheid was van “gewoon” naar “zeer zwaar” gegaan en dankzij röntgenfoto’s wisten we ook dat zijn hoefbeentjes in beide voorhoeven gekanteld waren. De dierenarts was licht positief en wilde er wel voor gaan maar zei er meteen bij dat het ook wel eens einde verhaal kon zijn.

dribbel4

En Nu

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet gedacht had dat hij het einde van de week zou halen. Gewoon de manier waarop hij er bij stond en omdat het wel eerlijk moest blijven tegenover Dribbel. Hoe ver moet je gaan om een dier te redden? Als leven lijden wordt is het genoeg geweest.

We hadden voor onszelf een tijd afgesproken dat het beter moest gaan, anders was het afgelopen. Voor ons is paard waardig leven het allerbelangrijkst. En als dat niet meer gaat moeten er moeilijke keuzes gemaakt worden.

En nu, 8 weken later, is er een wereld van verschil! Dribbel rent weer over de wei samen met zijn maatje en haalt weer grapjes uit met ons. De afgelopen weken merkten we gaandeweg heel veel verschil. Al redelijk snel liep hij beter en leek hij minder pijn te hebben (wat natuurlijk door de pijnstilling kwam), nog wat later werd zijn vacht een stuk beter en keek hij weer helder uit zijn (ondeugende) oogjes.

In overleg met de dierenarts hebben we zelfs zijn medicijnen wat af mogen en kunnen bouwen! Op dit moment is zijn bloed weer in onderzoek om te kijken of zijn cushing waarde is gedaald en gaan we zijn medicijnen nog verder afbouwen zodat hij hopelijk straks helemaal pijnstiller-vrij is en alleen nog cushing medicijnen nodig heeft.

Dit is zo veel meer dan ik een paar weken geleden had kunnen hopen en ik ben dolgelukkig. Mijn kleine vriendje is weer helemaal zichzelf en heeft zelfs zijn eerste paar rondjes over het erf kunnen maken als de grote ontsnappingskoning die hij is.

Natuurlijk zijn we er nog niet, de pijnstillers zien we het liefst nog helemaal verdwijnen, zijn cushing zal nooit meer weg gaan en een terugval voor hoefbevangenheid ligt altijd op de loer, maar ik ben gewoon zo gelukkig om mijn maatje weer happy te zien! Echt een verschil met 8 weken geleden en het laat maar mooi zien dat die kleine zo sterk als een paard is!

Vorige Post Volgende Post

3 Comments

 • Reply Rosie januari 11, 2014 at 12:28 pm

  Wat een ontzettend spannende tijd moet dit voor je geweest zijn en wat fijn dat het nu de goede kant op gaat! Ik duim voor je dat het alleen maar beter mag worden!

  Liefs Rosie

  • Reply Chantal januari 12, 2014 at 5:16 pm

   Dank je Rosie! Het was inderdaad erg spannend maar die kleine heeft ons goed verbaasd 🙂

 • Reply Imre januari 13, 2014 at 2:15 pm

  Fijn dat Dribbel weer zo is opgeknapt! Ik hoop dat je nog lang van hem kan genieten!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Gerelateerde Posts