Blog, Random

Ik Kreeg Een Liebster Award

Liebster Award

Ik kreeg een Liebster Award! Zo leuk om genomineerd te zijn! Ik kreeg hem van Marjolein, van A Spoonful Of Dork. Er hoort een rijtje vragen bij die Marjolein heeft bedacht en die ik hieronder zal beantwoorden.

De Regeltjes

 1. Noem degene die jou heeft genomineerd.
 2. Beantwoord de elf vragen van degene die jou heeft genomineerd.
 3. Nomineer zelf negen bloggers met 200 volgers of minder.
 4. Stel deze bloggers elf vragen.
 5. Breng de genomineerde bloggers op de hoogte.

Simpel toch?! En leuk om in te vullen, zo’n TAG. Nou hier gaat die dan;

Waar sta jij voor in het leven en waarom?
Zo, meteen al zo’n hele diepe vraag! Ik sta in het leven voor de bescherming van de aarde, de natuur op onze wereld en alle levende wezens. Ik geloof dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, niet alleen de mensen maar alle levende wezens en de natuur, we zijn afhankelijk van elkaar en juist daarom zouden we elkaar moeten (onder)steunen en beschermen. Als ik zie hoe wij als mensen omgaan met de natuur om ons heen, en hoe sommige mensen dieren behandelen dan is dat bij de beesten af. Steeds meer bossen gaan er verloren en onze oceanen worden vervuild, totdat er dadelijk niets meer over is. Maar wat we even vergeten is dat we die bossen en oceanen met alles wat daarbij hoort juist zo nodig hebben. En daar zet ik me voor in. Ik leef zo groen mogelijk, recycle en upcycle waar ik kan en probeer tegelijkertijd anderen ook wat bewuster te maken. Daarnaast doe ik ook nog vrijwilligerswerk bij een internationale organisatie die zich inzet om mensen te onderwijzen en zelf de tools te geven om wat te doen voor onze planeet en die samenwerkt met mensen en projecten die onze wereld en alle levende wezens positief beïnvloeden.

Waar heb je het meeste spijt van?
Dat ik vroeger niet genoeg voor mezelf ben opgekomen en daardoor mezelf een beetje was kwijtgeraakt. Toen ik nog een klein meisje was had ik al mijn eigen(aardige) ideeën en style. Helaas had dat ook een keerzijde; ik werd gepest. En omdat ik te bang was om er iets van te zeggen is dat langer doorgegaan dan nodig was. Toen ik eindelijk de moed had om het een halt toe te roepen was ik mezelf al kwijt. Ik heb jarenlang mezelf een soort van onzichtbaar gemaakt om maar niet op te vallen zodat het misschien niet opnieuw zou beginnen. Het heeft erg lang geduurd voor ik dat meisje weer was (en ben) met haar eigen ideeën en mijn eigen (levens en mind)style. En nog zijn er momenten dat ik weer terug schiet in het onzichtbaar proberen te zijn; zoals bv een feestje met veel mensen die ik bijna niet ken. Ik vind het heel leuk om andere mensen te ontmoeten maar tegelijkertijd is er een kant in mij die zich afvraagt of ik niet raar gevonden wordt. Gek genoeg heb ik hier op mijn reizen helemaal geen last van! Loop ik in mijn ééntje rond in vreemde landen en steden, knoop ik gesprekjes aan met locals en vreemden zonder me daar druk om te maken dus waarom ik dat op sommige momenten wel doe; ik zou het niet weten.

Heb je een favoriete bezigheid? Zo ja, wat is dat dan?
Ja! Eigenlijk wel meer dan 1 maar goed, je vroeg om 1 favoriete bezigheid. Yoga. Ik vind het echt heerlijk om mijn hoofd leeg te maken en mentaal bezig te zijn terwijl ik ook lichamelijk aan de gang kan. Yoga is minder lichamelijk als de meeste mensen denken; het is vooral mentaal, maar goed die oefeningen moet je natuurlijk wel goed uitvoeren en dat is dan toch weer het fysieke aspect. Elke dag even een paar yoga oefeningen, al is het alleen maar een zonnegroet en ik kan er de hele dag weer tegenaan.

Hoe zie jij jezelf of je leven over 5 jaar?
Het blijft natuurlijk koffiedik kijken maar hopelijk ben ik dan nog steeds zo gelukkig als ik nu ben met alle mensen om me heen die ik liefheb. En ik hoop dan ook nog een aantal (verre) reizen gemaakt te hebben en gewoon te kunnen genieten van de kleine dingen in het leven.

Wat zijn jouw leukste herinneringen?
Ik heb heel veel herinneringen. Ik onthoud (bijna) alles, zo kan ik je bijvoorbeeld vertellen hoe het huis en het interieur eruit zag waar ik in woonde tot ik 4 jaar oud was. En niet van foto’s maar ik zie het ook voor me en kan het zo beschrijven. Tussen al die herinneringen zitten een heleboel leuke, dus de allerleukste kiezen is moeilijk. De trouwdag van mijn zusje is een fantastische herinnering maar ook mijn soloreis naar IJsland heeft indruk gemaakt of mijn backpack reis rondt Europa afgelopen jaar, die staat ook wel ergens boven aan. Ik kan eigenlijk niet kiezen. En het zijn eigenlijk niet allemaal grote dingen, maar ook gezellig samenzijn met mijn familie, of mijn vrienden. Ik kan echt van (kleine) dingen genieten en samen maken ze mijn gelukkig dus tja, geen favoriet.

Ben jij een meisjes-meisje of een jongens-meisje in je doen en laten en waarom?
Een echt jongens-meisje! Ik hou van buiten zijn, in de modder rondsjouwen en vies worden (bomen klimmen en insecten vangen hoorde er vroeger ook echt bij). Naar mijn werk probeer ik altijd netjes en representatief te zijn; beetje make-up enzo, maar er zijn ook echt dagen dat ik met weinig tot geen make-up de deur uit loop, of in mijn (vieze) paarden kloffie even naar de supermarkt ren. Ik sta niet uren voor de spiegel en mijn haar zit meestal in een staart of slordige knot, ik ben een ramp met haren krullen, stylen en aparte make-up.

Wat is de grootste reden dat je begonnen bent met bloggen?
Ik blog al meer dan 10 jaar. De voornaamste reden dat ik vroeger begon met bloggen was eigenlijk gewoon een soort van dagboek bijhouden. Na jaren van bloggen lag het een beetje stil en uiteindelijk ben ik weer begonnen. De grootste drijfveer om weer te beginnen waren toch mijn reizen, ik wilde familie en vrienden op de hoogte houden van wat ik allemaal mee maak en zo is She Travels ontstaan.

Wat zou je graag willen in 2014?
Voornamelijk gewoon gelukkig blijven en heerlijk genieten, maar stiekem wil ik toch weer een (grote) reis gaan maken. Ik ben net een maand terug uit Londen en het kriebelt al weer. Eigenlijk ben ik zelfs al weer aan het rondkijken waar ik eventueel een paar dagen naar toe zou kunnen binnenkort.

Welke muziek vind je het fijnste om naar te luisteren?
Hanson! Daar hoef ik niet eens over na te denken. Ik ben al fan sinds 1997 en heb ze al een aantal keer mogen ontmoeten en zelfs mogen interviewen. Ik luister eigenlijk naar heel veel verschillende muziekstijlen maar Hanson blijft mijn favoriet.

Waar ben jij jaloers op?
Mensen die schijt hebben aan wat andere mensen (van ze) denken. Zoals ik al eerder aangaf heb ik daar soms nog wat moeite mee, ook al probeer ik me daar niet mee bezig te houden. Meestal heb ik er ook echt schijt aan, en ik heb ook niet meer de behoefte om door iedereen aardig gevonden te worden. Maar soms bekruipt me dat gevoel weer van “wat zouden ze van me denken” en andere mensen die dat niet hebben, daar ben ik wel een beetje jaloers op.

Wat voor tip wil jij je lezers/lezeressen meegeven?
Geniet! Geniet van alles, van grote dingen maar vooral van kleine dingen in het leven. Er zijn zo veel mooie dingen, de zon die schijnt, die vogels die fluiten, een lief berichtje van een vriend/vriendin of familielid. Dus kijk om je heen en geniet want het leven is zo mooi!

Ik nomineer: Sara, This is not another blog – Caity, Caity.nu – Zij, Zij van Hem – Lotte, Chanen.nl – Tine, Fractions of the world – Laura, Schrijfmeisje.nl – Amanda, JingWen – Lauren, Marked by Grace – Anc, DarkNTwisty Nails

En hier jullie 11 vragen:

 1. Wat was je favoriete kinderspeelgoed?
 2. Koffie of Thee?
 3. Als je leven verfilmd zou worden, welke actrice speelt dan jouw hoofdrol?
 4. Wat is jouw levensmotto?
 5. Hoe zie jij jezelf of je leven over 10 jaar?
 6. Wat is je favoriete boek en waarom?
 7. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 8. Wat is jouw nalatenschap voor de wereld?
 9. Ben jij een vroege vogel of een nachtuil?
 10. Wat is het raarste wat je ooit gedaan hebt?
 11. Welke levensles zou jij je lezers mee willen geven?

Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden!

Vorige Post Volgende Post

3 Comments

 • Reply Femke januari 6, 2014 at 12:27 pm

  Heel erg leuk en heel leuk ingevuld. Die les die je wil meegeven vind ik echt heel mooi 🙂

  liefs,
  Femke

  • Reply Chantal januari 6, 2014 at 8:57 pm

   Dank je, ik hoop dat men ook iets heeft aan die les/tip want er zijn zo veel mooie (kleine) dingen in het leven 🙂

 • Reply Maaike januari 12, 2014 at 5:36 pm

  Jeetje, wat een moeilijke vragen inderdaad! Maar wel goed beantwoord!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Gerelateerde Posts