Boeken

Boek: The Covington Witches (Book of Secrets #1)

The Covington Witches Book Cover Foto via Officiele Website

Tot nu toe is The Covington Witches alleen verkrijgbaar in het Engels. Maar omdat een (groot) aantal van mijn lezers ook wel van Engelse boeken houden review ik het toch.

Dit boek door Roz Carter is een roman die uit zal komen in 6 delen de komende 6 maanden. Uiteindelijk zal het ook beschikbaar zijn als één boek in plaats van losse delen.

Samenvatting

Imara Covington wist altijd al dat ze afstamt van een familie van sterke vrouwen. Maar na een onverwachte reis naar het typische stadje Edenton, North Carolina, beginnen de familie geheimen zich pas te ontrafelen. Vroeger zag ze haar familie als een veilige haven, maar nu moet Imara lang begraven geheimen het hoofd bieden, geheimen die het centrum zijn van de kracht van haar familie.

Book Of Secrets #1

Het eerste boek laat je kennis maken met Imara Covington en haar directe familie. Het geeft een beeld van de familie dynamiek en laat wat doorschemeren van de familiegeheimen waar Imara nog niets van af weet.
Vooral als ze in Edenton is en meer leden van haar familie ontmoet worden er wat hints gegeven aan de lezer aan wat haar familie geheim zou kunnen zijn.

Het is niet meteen duidelijk voor de lezer wat de geheimen zouden kunnen zijn, tenzij je de titel meerekent. Natuurlijk gaat dit boek over heksen. De manier waar op het geschreven is, creëert een wereld waar je eerst de personages en hun levens leert kennen en daarna daarop verder bouwt.

Wat Ik Er Van Vind

Toen ik dit boek pakte, wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik had nog nooit gehoord van de schrijfster maar als ik op de titel af moest gaan was het wel iets wat in mijn straatje lag. Ik hou wel van het hele sciencefiction en fantasie genre. Je weet wel, heksen, weerwolven, vampiers, elven en dat soort dingen.

Wat me meteen opviel in dit boek waren de namen. Ze zijn zo gemakkelijk! Daar hou ik van. Ik vind het soms erg verwarrend dat in de meeste fantasie boeken de namen van de hoofdpersonen onuitspreekbaar zijn en heel veel op elkaar lijken. Dan is het best moeilijk om alle personages uit elkaar te houden. Maar in The Covington Witches hebben alle personages normale namen waardoor het heel makkelijk weg leest.

De verhaallijn zelf is leuk. Er gebeuren niet erg veel heksen dingen, eigenlijk lijkt het helemaal nog niet op een heksen verhaal in het eerste deel. Dat is zowel een goed als een slecht ding; als je dit boek begon te lezen omdat je graag over heksen leest, dan valt het tegen, maar als je het begonnen bent zonder echte verwachtingen dan kan je de manier waarop de verhaallijn zich ontvouwd en hoe de personages zich ontwikkelen wel waarderen.

Totaal

Als je van lezen houd dan is dit boek waarschijnlijk wel wat voor jou. Het leest heel makkelijk en de verhaallijn is goed geschreven terwijl je je ondertussen ook kunt identificeren met de personages.

Positief: Het leest heel gemakkelijk, je kunt je goed identificeren met de personages en de verhaallijn is wel grappig. Ik werd er makkelijk in meegezogen en ik zat echt in het wereldje dat door het boek beschreven wordt. Doordat het boek in verschillende delen gepubliceerd wordt kijk je na het lezen van een deel wel uit naar het volgende deel omdat het leuk is om te weten hoe het verder gaat.

Negatief: Voor mij was het niet perse negatief maar ik kan me voorstellen dat als je over heksen en hun heksen fratsen wil lezen, dit een beetje tegenvalt in het eerste deel, er is namelijk nog niet veel “hekserigs” aan.
Wat mij wel tegenviel is de dikte van het boek, het heeft maar 39 pagina’s dus ik had het zo uit. Ik hou van dikke boeken, maar tegelijkertijd is dit pas deel één van een heel boek dus er komt nog meer en het uiteindelijke boek zal van een goede lengte zijn.

Cijfer: 7.5

Sidenote:  Ik heb de unedited advanced readers uitgave van dit boek gelezen, en wat me in het begin een beetje in de war bracht is de dubbele benaming van een personage. Tenzij ik het helemaal verkeerd begrepen heb heet dit personage in het begin van dit boek anders dan een beetje verderop in het boek. Ik ga er van uit dat dit komt omdat het de unedited versie was en dat dit opgelost is in de uiteindelijke uitgave (en als de auteur dit leest en ik het verkeerd begrepen heb, laat het me dan weten dan pas ik dit hier aan)

Je kunt een uitgave van The Covington Witches Book Of Secrets #1 hier bestellen. Er is ook de mogelijkheid om het hele boek al te bestellen dan ontvang je elke 10e van de maand een nieuw deel.

Ik kreeg gratis de unedited advanced readers editie van dit boek maar alles wat hier is geschreven is mijn eigen eerlijke mening.

Vorige Post Volgende Post

6 Comments

 • Reply De Dotties januari 13, 2014 at 10:00 pm

  Dit lijkt me wel nog een fijn boek! Vind het goed dat het niet een typisch heksenverhaal is.

 • Reply Janneke januari 14, 2014 at 8:24 am

  Dit lijkt me nou echt een boek voor mij! Lijkt een klein beetje qua “verhaal” op de boeken van Cate Tiernan! En die heb ik verslonden. Ik ga er eens naar op zoek 🙂

  • Reply Chantal januari 15, 2014 at 10:52 pm

   Die ken ik nog niet, maar die ga ik eens napluizen. Altijd op zoek naar nieuwe boeken en auteurs 🙂

 • Reply Anc januari 14, 2014 at 8:41 am

  Klinkt erg interessant, maar ik denk dat ik wacht tot het hele verhaal te krijgen is.
  Ik haat het om te moeten wachten :=

  • Reply Chantal januari 15, 2014 at 10:51 pm

   Ik denk dat ik ook wacht, ik wil het in één keer uitlezen!

 • Reply Manon januari 15, 2014 at 5:52 pm

  Klinkt erg interessant, ik hou wel van dit soort boeken

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Gerelateerde Posts