Boeken

Boek: NOS4A2 Door Joe Hill

Nosferatu NOS4A2, of Nosferatu, misschien een beetje een rare titel voor een boek, maar het past er wel helemaal bij. Nosferatu wordt natuurlijk geassocieerd met horror, maar het boek is eigenlijk helemaal niet zo eng maar wel heel spannend, ik zou het meer onder de categorie fantasie plaatsen, maar goed dat is persoonlijk.

NOS4A2 gaat over Victoria McQueen, een meisje met een bijzondere gave. Ze kan verloren dingen vinden, of het nu gaat om iets wat iemand verloren heeft of het antwoord op een onbeantwoorde vraag, ze vindt het. Dit doet ze door op haar fietsje een bepaalde brug over te fietsen en dan komt ze terecht waar ze maar moet zijn; dicht in de buurt van haar huis, of zelfs aan de andere kant van het land.

Dan is er nog Charles Manx, een man die een oude Rolls Royce Wraith heeft met de nummerplaat NOS4A2 waarmee hij in een andere dimensie kan rondrijden. Hij houdt van kinderen maar wel op een hele verkeerde manier, hij wil ze verzamelen. Met zijn auto ontvoert hij kinderen en neemt ze mee naar de andere dimensie waar hij ze afzet in een eng pretpark dat hij Christmasland noemt.

Op een dag zoekt Victoria op de verkeerde plaatsen en komt ze Manx tegen. Hij neemt haar mee maar ze weet te ontsnappen. Ze is het enige kind dat ooit heeft kunnen ontsnappen aan de klauwen van Manx.
Victoria gaat door met haar leven en probeert de gebeurtenissen met Manx van zich af te zetten, maar Manx kan haar niet vergeten en zint op wraak. Hij gaat de weg weer op om Christmasland te vullen en neemt uiteindelijk Victoria’s zoon mee.

Ik heb dit boek al in April van 2013 gelezen en hoewel het over Kerstmis gaat is het niet echt voorbehouden voor een bepaalde tijd van het jaar. Maar het is natuurlijk voor de sfeer wel leuker om het nu te lezen.
Joe Hill weet de spanning er goed in te houden. Ik kon het boek amper neerleggen en heb het zo snel mogelijk uitgelezen. Ik wilde perse weten hoe het afliep (en dat ga ik hier niet verklappen natuurlijk!) Er zijn momenten geweest dat ik op het puntje van mijn stoel zat en met mijn ogen over de pagina’s probeerde te vliegen om maar te weten wat er ging gebeuren.

Als je van thriller en fantasie houdt is het zeker een aanrader, of het nu met kerst is of niet, dit boek is lekker klamme-handjes-spannend. Normaal zou ik niet zo snel achter elkaar een boek een tweede keer lezen maar ik denk dat ik zodra ik het boek wat ik nu lees uit heb maar weer aan NOS4A2 begin.

Pluspunten: Goed uitgewerkte karakters, aandacht voor de omgeving waarin het boek zich afspeelt zodat je je goed kunt inleven, heerlijk spannend.

Minpunten: Het blijft een fantasieboek dus je moet wel een levendige fantasie hebben om in het verhaal gezogen te worden.

Mijn Cijfer: 9

De Engelse titel is NOS4A2 maar in het Nederlands heet het Nosferatu. Hier kun je de paperback versie vinden, er is ook een Ebook beschikbaar. Andere boeken van Joe Hill zijn hier te vinden.

 

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts