Blog

Domeinen, Hosting en Transfers

Ik heb nu al een tijdje het gevoel dat ik iets moet doen aan de hosting situatie van mijn website. Ik ben niet ontevreden over mijn huidige host, maar ik betaal gewoon veel geld voor veel dingen die ik niet nodig heb en niet gebruik. Jaren geleden kocht ik deze hosting deal maar de tijden zijn veranderd. Ik heb niet al die ruimte en dingen zonder limiet nodig. En heel eerlijk? Het geld wat ik bespaar als ik overstap, kan ik gebruiken voor andere leuke dingen, zoals reizen.

Het is niet alleen een geld ding om te besparen, het bedrijf waar ik nu bij host zit aan de andere kant van de wereld. Dat kan de communicatie soms een beetje lastig maken. De paar keer dat ik hulp nodig had, hebben ze redelijk snel gereageerd maar na wat onderzoek blijkt dat ik gewoon best wel geluk heb gehad. Schijnbaar mist er nogal wat aan de service kant van deze host. Zoals ik al zei heb ik zelf geen problemen gehad maar de meeste mensen hebben dat wel. En wanneer ik zoiets lees word ik altijd een beetje wantrouwig, of dat nu terecht is of niet. Ik wil me straks niet voor mijn hoofd slaan omdat ik mijn gevoel had moeten volgen en had moeten “verhuizen” toen ik de kans had. En als ik de reviews zo lees is verhuizen en overstappen nog niet zo makkelijk bij hen.

Dus ben ik een beetje aan het rondkijken en aan het zoeken naar andere opties. Blijlf ik, of zal ik verhuizen? En als ik verhuis, waar gaik dan naar toe. Het liefst verhuis ik naar een hosting bedrijf een beetje dichter bij huis met goede reviews, een fijne klantenservice en een actieve hulp community online voor een redelijke prijs.
Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet al wat opties in gedachten heb, maar ik ben nog even aan het uitzoeken of het wel precies is wat ik wil.

Tegelijkertijd ben ik een beetje bang. Bang om alles kwijt te raken in het overzetten. En eigenlijk nog wel een beetje banger dat de online ervaringen echt waar zijn en het overstappen en verhuizen van host echt niet zo makkelijk gaat. Alles verliezen is vervelend maar nog niet het ergste, ik ben toch pas opnieuw begonnen met dit domein. (al zou het wel heel jammer zijn om al mijn reis posten kwijt te raken) en als ik van alles een back-up maak zou het ook niet zo’n groot risico zijn.
Hetgeen waar ik het meest nerveus voor ben is het opzeggen van mijn huidige host, ik krijg al klamme handjes als ik er alleen al aan denk. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen met hen mag ik er vanuit gaan dat het uiteindelijk wel mee zal vallen als ik echt de overstap ga maken. Maar als ik lees dat de ervaringen zo uiteen lopen van een makkelijke overstap tot en met incassobureaus en alles daartussen in dan vind ik het toch behoorlijk spannend om aan te beginnen.

Eigenlijk moet ik maar niet op de zaken vooruit lopen en eerst maar eens uitzoeken wat ik wil en waar ik dan naartoe zou willen. Gelukkig heb ik pas geleden mijn domeinen verhuisd naar een apart registratiebedrijf, dus die zijn sowieso veilig. Je moet niet op één paard wedden, zeggen ze wel eens.

Ben jij wel eens van host gewisseld? Hoe ging dat, kon je gemakkelijk overstappen of had het veel voeten in aarde?

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts