Backpacken in Europa

Wenen

Allereerst wil ik mijn excuus aanbieden voor de weinige posts hier maar het leven “on the road” is een beetje hectisch! Maar ja dat krijgt je als je een nachttrein van Venetië naar Wenen neemt.

Ik hou van Wenen, het is één van mijn favoriete steden en het heeft een perfecte mix van oud en nieuw. Ik ben al eerder in Wenen geweest en ik keek er ook nu weer naar uit om hier heen te gaan.
Helaas hadden we maar 1 dag in Wenen en hoewel we heel erg veel gezien en gedaan hebben had ik graag nog een paar dagen gebleven.
In deze ene dag hebben we onder andere de Spaanse Rijschool bezocht, zijn we langs het Sissi museum geweest, hebben we door het museum kwartier geslenterd en zagen we een Gustav Klimt expositie.

Wat je echt eens moet proberen als je in Oostenrijk bent is natuurijk de Oostenrijkse braadworst. Je kunt het met een broodje eten en met of zonder zuurkool en mosterd. Het is een makkelijke, goedkope (en iets minder gezonde) lunch. Tenzij je natuurlijk afgezet wordt zoals Sarah en geen wisselgeld terug krijgt, zelfs niet na erom vragen.
En wat je echt niet moet vergeten om te proeven is de Wiener Schnitzel en appelstroedel. Het water loopt me al weer in de mond als ik er aan denk.

Het mooiste aan Wenen vind ik de architectuur van de oude gebouwen die zo goed matcht met al het nieuwe die de stad samen tot één gehaal maken. Als je van architectuur en het moderne stadsleven houd dan is Wenen ook echt een stad voor jou. Ik zou er uren rond kunnen lopen om alle gebouwen te bekijken, elke keer zie ik weer iets nieuws.
church

museum quarters

opera house

Apple Strudel

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts