Blog

Salzburg – The Sound Of Music

Ik moet iets bekennen. Ik schaam me er niet voor, ik ben een grote Sound of Music fan. Het is één van mijn favoriete films en het herinnert me aan mijn kindertijd.
Dus Salzburg stond hoog op mijn lijstje van plaatsen die ik wilde zien. Ik werd niet teleurgesteld, Salzburg is een fantastische plaats. Het is heel pitoresque en heeft een goede mix van oud en nieuw.

Het heeft een rijke geschiedenis, zowel om leuke als verdrietige dingen maar het is waarschijnlijk het bekendst als de geboorteplaats van Mozart en natuurlijk om de Sound of Music.
Salzburg is zo populair dat het zo’n 8 miljoen bezoekers per jaar trekt. Er zijn genoeg dingen te zien en te doen. Het Festung Hohensalzburg is een prachtig fort dat uitkijkt over het oude gedeelte van de stad. Door het hele jaar heen worden hier ook klassieke concerten gehouden.

En als je net als ik een echte Sound of Music fan bent dan is een bus tour bijna verplicht. Niet alleen voor film fans, omdat je mee wordt genomen naar opname locaties van de film, maar ook omdat je het prachtige platte land van Oostenrijk te zien krijgt.

De bus tour was geweldig, we gingen de stad uit naar de bergen, die nog leven waren met de klank van muziek 😉 . Onze tour was van Gray Line tours die we geboekt hadden via het toeristen centrum in de oude stad.

Tijdens ons verblijf in Salzburg hebben we genoten van traditioneel eten en lokale wijn. Een echte aanrader is restaurant Zum Fidelen Affen, we hebben daar genoten van een fantastische goulash en heerlijke wijn. Het personeel was heel vriendelijk en meegaand en wisten ons zelfs een plekje te geven op een hele drukke avond zonder dat we gereserveerd hadden.

Als je van plan bent om Oostenrijk te bezoeken dan moet je echt een paar dagen in dit historische stadje blijven, er is genoeg te zien en te doen 🙂  image image

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts