Backpacken in Europa

Het Gebied Rondom Sorrento

Zowel Sarah als ik hadden alle twee behoefte om weg te komen uit de drukte van de grote stad en weer tot rust te komen bij de oceaan. We besloten om naar Sorrento te gaan, een uurtje van Napels, om even te ontsnappen en te genieten van de rust.

Dat betekent niet dat we helemaal niets gedaan hebben. We hebben eigenlijk best veel gedaan in de anderhalve dag dat we daar waren. Maar we hebben desondanks heerlijk tot rust kunnen komen bij het water.

Nadat we bij ons hotel (geen hostel deze keer!) waren aangekomen, hebben we de bus gepakt naar Positano. Positano is een heel klein dorpje aan de kust van Amalfi, vlakbij het schiereiland Sorrentina (waar Sorrento op ligt). De bus brengt je naar de hoofdweg van het dorpje, boven aan de klif en je moet helemaal naar beneden lopen om bij de kleine winkels, restaurantjes en natuurlijk de oceaan te komen.
We hebben ons een aantal uur kunnen vermaken in Positano voordat we de bus weer terug pakte naar Sorrento. Om die bus te pakken moet je wel weer helemaal omhoog naar de hoofdweg lopen, best een klim terug! De terug reis was iets om nooit meer te vergeten. Om het Italiaanse rijgedrag van een afstandje te zien is één ding, maar om het zelf mee te maken is van een heel ander kaliber! Wie had ooit kunnen bedenken dat je kunt overleggen waar je eruit wilt, zelfs als de halte helemaal niet op de route ligt. Of dat buschauffeurs van dienst wisselen midden op een groot en druk kruispunt in het stadscentrum. Maar ja, we hebben wel van een authentieke Italiaanse ervaring kunnen genieten 😉

De volgende dag hebben we een dag cruise naar Capri gemaakt op een kleine boot met nog 4 andere mensen. We zijn helemaal rond het eiland Capri gevaren waarbij we bij elke grotto gestopt zijn en zelfs zijn gaan zwemmen en snorkelen in het prachtige heldere water van de groene grotto. Daarbij zijn we door de groene grotto gezwommen waarbij Mario, onze kapitein, ons weer aan de andere kant van de grotto heeft opgehaald. Hierna voeren we verder langs de kust van Capri om vervolgens op het eiland afgezet te worden om daar even rond te kijken.

We zijn naar boven gelopen op Capri en van daaruit verder naar Anacapri en weer terug, onderweg lekker een beetje rondneuzend in de kleine dorpjes terwijl we onze lunch opaten die de moeder van Mario klaar had gemaakt (echt waar, we zijn de lunch vers thuis bij haar op gaan halen voor we vertrokken).

Mario wachtte ons weer op in de haven van Capri waarna we weer terug voeren naar Sorrento. We zijn de hele dag op het water geweest en het was echt een fantastische en ontspannende ervaring. Als je in Sorrento bent en je wilt naar Capri kan ik je Mamma Mia cruises echt aanraden, ze doen verzorgen ook cruises naar de andere eilanden en ik ben er van overtuigd dat die net zo leuk zijn!

Deze twee dagen even lekker weg uit de drukte was precies wat we nodig hadden. Helemaal opnieuw opgeladen en uitgerust zijn we op dit moment onderweg naar Florence om de oude stad te zien en alles wat deze stad nog meer te bieden heeft te ervaren.

Positano
Positano

Positano

Positano

Having a drink with a view in Positano

Positano

Capri

Beautiful waters of Capri

Famous Rocks of Capri

Sarah and I at famous rocks of Capri

lighthouse of Capri

ready to get my swim on in Capri

Sunset over Sorrento

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts