Backpacken in Europa

Florence, Firenze

Mijn eerste indruk toen ik aankwam in Florence (of Firenze zoals ze hier zeggen) is de ruimte. Er lopen veel mensen en het is erg druk maar het voelt zo ruim. Niemand loopt tegen je op en je loopt ook niet schouder aan schouder zoals in sommige andere steden.

Ons hostel, Plust hostel Florence, is gemakkelijk te vinden vanaf het trein station en het is groot en splinter nieuw. De kamers zijn schoon en best ruim voor hostel begrippen en hoewel het ontbijt niet is inbegrepen bieden ze wel elke morgen een all you can eat buffet aan voor €6 per persoon.

Ik moet toegeven dat ik Florence geweldig vind, het is een schattig stadje met niet al te veel toeristische trekpleisters. Het is een goede stad om gewoon lekker in rond te lopen en te genieten van de sfeer. Natuurlijk zijn er de Boboli tuinen en Il Duomo om te bekijken, maar het is ook gewoon heel gezellig om te winkelen en lekker te eten. Een leuke plaats voor een weekendje weg.

Het enige wat me wel erg opviel is het aantal bedelaars in Florence. Het zijn er meer dan ik tot nu toe ergens anders gezien heb (inclusief Rome) en het zijn vooral vrouwen. Gelukkig zit de lokale politie er boven op en worden ze meteen weggestuurd zodra ze gezien worden. Ergens vind ik het wel zielig, deze mensen willen ook gewoon eten en een dak boven hun hoofd, net als ieder ander. Het is alleen wel erg vervelend als ze achter je aan blijven lopen dus ik kan me wel voorstellen dat de politie ze liever ziet gaan met het oog op toerisme.

Maar eerlijk is eerlijk, ik voelde me geweldig in Florence, er werd niet aan alle kanten aan me geplukt om iets te kopen of om ergens te komen eten. Ik heb het erg naar mijn zin gehad! En zoals op één van de foto’s te zien; ik heb er mijn eerste gamba ooit gegeten..

Il Duomo

Me eating shrimp risotto

ceiling of Il Duomo

view of Florence

Boboli garden

Boboli garden

Boboli garden

Boboli garden

Boboli garden

Boboli garden

Boboli garden

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts