Backpacken in Europa

De Drijvende Stad Venetië

Venetië, de drijvende stad die bestaat uit 118 eilanden in een meer die aan elkaar gelinkd worden door kanalen en bruggen. Wanneer je er bent snap je wel waarom het vaak de stad van de bruggen genoemd wordt.
Dit is Sarah trouwens. Ik wilde even een korte post schrijven over deze fantastische stad die aan al mijn verwachtingen voorbij ging. Venetië laat zich moeilijk omschrijven. Het is gewoon geweldig. Van de architectuur tot de sfeer, het is romantisch en prachtig. Opnieuw hadden we fantastisch weer, het was zonnig en warm op alletwee de dagen die we daar waren.
Centraal gelegen accommodatie is duur, maar via ratestogo.com kun je best goede deals vinden en dat is precies wat wij hebben gedaan. We hadden erg veel geluk om een schattig hotelletje te vinden voor een goede prijs dat ook nog eens erg centraal lag.

Ook al zijn er genoeg watertaxis te vinden, in Venetië kun je alles goed te voet doen en het is, geheel onverwachts, makkelijk navigeren door alle kleine straatjes. En wat je natuurlijk moet doen als je daar bent is een gondola tocht!
Op het Piazza San Marco is het heerlijk zitten en het is leuk om daar lekker mensen te kijken maar ben wel gewaarschuwd; er is op elk terras een service charge die vaak erg hoog is want daar worden de orkesten van betaald die in vele cafe’s spelen! Maar het is het geld eigenlijk wel waard om daar even lekker te genieten in de middag zon met een glas Chianti

Voor degene die de St Mark basiliek willen bezoeken let op want de regels om binnen te mogen zijn behoorlijk streng, rugzakken mogen niet mee. En hoe lang je ook in de rij gestaan hebt, mocht je er toch één bij hebben dan wordt je net zo makkelijk weer weg gestuurd.
Op het moment van schrijven wordt deze unieke kerk gerestaureerd, dus let op waar je loopt want de vloer is erg ongelijk.
Het eten in Venetië is erg goed. We hebben er heerlijk kunnen eten en ze hebben er restaurants voor elk budget. Een hoogtepunt voor ons was Trattoria da Rino. Wij zijn er twee keer geweest en het was beide keren ontzettend goed. Het was behoorlijk prijzig, dat wel maar de risotto was fantastisch.

In zijn geheel was Venetië prachtig. Ik zou iedereen een bezoek aanraden. Het is een eigen wereldje en je moet het eigenlijk gezien hebben om het te begrijpen. Zeker omdat het er waarschijnlijk over 50 jaar niet meer zal zijn. En ik denk dat we heel eerlijk zijn als ik zeg dat we ons portie tiramisu wel gehad hebben in Italië en dat we over die in Venetië ook wel te spreken waren 😉

Italië was geweldig, maar nu is het tijd om door te reizen naar Oostenrijk.

Vorige Post Volgende Post

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Posts